Velkommen om bord på s/y Anaconda

                                                                                                                                                                                                                                  Home
1. Ankomst
Skipper anviser køjeplads, når du ankommer.
Hvis en gast undtagelsesvis ikke har betalt for opholdet om bord ved ankomst, så klares dette med det samme. Der betales forud måned for måned, inden måneden begynder. Hvis en pludselig indskydelse medfører, at en gast står af før tiden, er der ingen tilbagebetaling. Så sørg for at betale for de dage du er sikker på.
Husk, at du optager en plads om bord, som en anden gast måske gerne ville have haft. I vigtige tilfælde kan vi tale om det.
Al anden afregning sker i US $ til dagskurs, eller hvad der aftales, f.eks. lokal valuta.
Skipper tildeler køjer og skabe ved ankomst om bord.
Rokeringer kan forekomme, og der kan altid byttes rundt. I særlige tilfælde kan der trækkes lod, f.eks. når der kommer nye gaster. Nogle køjer er mere attraktive end andre. Nogle sover på dækket, når det er for varmt.
Køjerne må ikke benyttes uden lagener eller andet underlag. Der er sengetøj og håndklæder om bord til udlån.

2. Penge, pas, forsikring
Som skipper på skibet er jeg ansvarlig for besætningen og skib over for de lokale myndigheder. Jeg står til regnskab med mit skib som pant, hvis et besætningsmedlem bryder loven eller ikke kan betale evt. hjemrejse eller lignende. Det er mig, der bringer jer ind og ud af de forskellige lande.
Derfor opbevarer jeg jeres pas og evt. retur-flybillet/kontanter til hjemrejse i skibets brand/pengeboks, som KUN jeg har adgang til.
Har I brug for passet ved evt. hævning af kontanter får I det naturligvis udleveret.
Som gast bør du have din egen rejseforsikring og ansvarsforsikring, som træder ind, hvis I bliver ansvarlig for evt. skade opstået på skibet, dykkerudstyr, dinghi eller i land.
Dykker du meget kan en forsikring hos DAN være en fordel. DAN er en International Dykkerforsikring, som også dækker andre former for uheld og lægebehandling.

3. Vandforbrug, drikkevand, søvand
Først: SPAR PÅ VANDET!
Der er ca. 700 liter (180 gallon) ferskvand om bord i 3 tanke. Tank 1 og 2 fyldes foran doghouse i bagbord side. Tank 3 fyldes i styrbord side. For det meste kan vandet drikkes direkte fra hanen. Andre gange frarådes det. Det afhænger naturligvis af, hvor det er tanket. Vandet kan altid bruges til madlavning, kaffe og opvask. Til tider er der klor i vandet, men det er ikke giftigt.
Mange steder er det vanskeligt at få vand. Enten fordi det er dyrt eller fordi det skal transporteres til skibet i dunke. Derfor igen: SPAR PÅ VANDET.
På de store havsejladser tænder og slukker vi for ferskvandspumpen Fresh Water Pump.
Søvand havvand bruges til afskylning af opvask, inden man benytter ferskvand og kan også bruges til at koge æg og grøntsager i m.m. Men kun frisk havvand.

4. Tøjvask
Der kan vaskes tøj i spand, hvis der er vand nok. Spar på det. Spørg skipper. Ellers vent til vi er i land og gå på vaskeri. Vi skal alligevel fællesvaske lagner, håndklæder, viskestykker og hvad der ellers trænger.

5. Madlavning opvask rengøring/bakstørn, affald
Den der har bakstørnen, starter med at lave morgenmad. Hvis der ikke er brød, startes der tidligt med bagning eller gå i land og køb brød.
Moden frugt tilberedes. Kaffe laves på termokanden. Evt. Varmt vand til te.

6. Strøm om bord, generatordrift
Først: SPAR PÅ STRØMMEN !
Skibet har 12 volt batterier, som klarer forbruget når der ikke er ladestrøm fra land. Batterierne lades fra henholdsvis hovedmotoren, eller fra generatoren, der giver 120 volt til batteriladeren. I dagtimerne giver solpanelerne og vindgeneratoren ladestrøm, når der er sol og vind.
Når der er ladestrøm kan vi benytte Inverterne, der laver 12 volt om til 110 og 220 volt. Der vil således være mulighed for at lade diverse telefoner, Ipads, PC.ere og cameraer.
Husk at slukke lamperne efter dig når du går ud af kabinen. Undlad at bruge lys om natten. Benyt evt. en pandelampe..

7. Forbindelse hjem
Den letteste måde at holde forbindelse hjem, er via Internet cafeer, hvor du kan modtage og sende e-mails.
Opret din egen Hotmail- eller yahoo- adresse, der kan checkes overalt på Jorden, hvor der er adgang til Internettet.
Om bord kan du låne skipperens PC, hvor der fx kan lægges fotos m.m. ned på en diskette/CD-ROM, eller memory stick, der kan tages med på Internet cafeerne.
Husk, PC.en er skipperens værktøj, bl.a. til navigation.
Pc'en og sailmail/winlink programmet må kun benyttes af gaster til særlige lejligheder med kontakt hjemme.
Familie og venner kan svare mail tilbage på disse mailadresser, men husk at fortælle, at der kun må sendes korte mails absolut ingen vedhæftede filer eller fotos.
Skibet har kun 10 minutter til rådighed om dagen på sailmail. Systemet er dyrt i drift, men fordelen er, at det virkert alle steder, også langt ude på havet.
Mange steder/lande køber vi et SIM card og har derefter fin fælles WiFi forbindelse via telefonnettet til at kontakte familie og venner, Facebook m.m. Men der er begrænset data tilgang, så billeder og andre store filer skal sendes fra Internet Cafeer eller steder med god WiFi.
Ombord er der en WiFi Seagate harddisk, som alle kan logge ind på og derefter er der over tusinde af de nyeste film til rådighed på Iphone, Android, IPad m.m.

8. Drikkevarer, rusmidler
Vi drikker ikke, når vi sejler. En enkelt øl eller sundowner er i orden, men vi er ædru, når vi sejler.
Enhver form for narkotika, marihuana og hash er strengt forbudt, og vil omgående medføre bortvisning fra skibet uden refundering af gastebidrag.
Det gælder både om bord og i land.
Narko er følsomt område, og vil kun give besværligheder, hvor skibet kommer frem. I værste fald kan skibet blive beslaglagt på grund af bagateller.
Nogle lande kontrollerer skibet ved ankomst med narkohunde.

9. Rygning
Der må ikke ryges om læ eller i cockpit.
Rygning med forsigtighed og uden gene for de andre tillades på læ sidedæk, eller på platformen, så røgen driver væk fra skibet.

10. Brandslukning
Der er 4 brandslukkere og et brandtæppe om bord. Sæt dig ind i placeringen og betjeningen.
Levende lys er hyggeligt, men farligt om bord på en båd, så det bruger vi ikke.

11. Vagt
Alle deltager i vagterne om bord når vi sejler.
Afhængig af, hvor mange vi er om bord, laves der en- eller tomands vagter. Vi er på vagt fra 2 til 4 timer, afhængig af forholdene og hvor mange vi er om bord.
Skipper navigerer og klargør nattens kurs, så vagten kun skal holde kursen og holde udkig.
Redningsvest og livline skal/kan bruges om natten, i dårligt vejr eller hvis man er alene på vagt.
Der skal føres LOGBOG under sejlads, men det klarer skipper.
Alle er velkomne til at lære navigationens finurligheder.

Denne velkomst skrivelse er et uddrag af en 17 sider lang velkomsthilsen, som du kan/skal læse når du kommer ombord.

Med ønsket om en god og oplevelsesrig tid på s/y Anaconda.

Husk at skrive en hilsen i gæstebogen, inden du afmønstrer. Over 300 gaster har indtil nu været om bord.

Skipper Jan                                                                                                                                                                                                             Home